Aston Martin Vanquish Zagato: Hezčí "gétéčko" najdete jen těžko

Aston Martin Vanquish by Zagato | foto: Zagato

Pokud je něco, co umí Aston Martin jako nikdo jiný, je to stavba úchvatných gétéček, zatímco italská karosárna Zagato vyniká svými originálními a hlavně ručně vyráběnými karoseriemi, které se dají často přirovnat k uměleckým dílům. Je tedy nad slunce jasné, že pokud spojí tyto dva slavné pojmy své síly, je se na co těšit.

Znalý fanoušek motoristického světa samozřejmě ví, že spojení Aston Martin a Zagato rozhodně není žádnou novinkou. Tato úspěšná spolupráce skvěle funguje již od počátku šedesátých let minulého století, kdy ji zahájily práce na modelu DB4 GTZ.

Jak je již z názvu jasné, poslední plod spolupráce mezi britskou automobilkou a italskou karosárnou stojí na základě Astonu Martin Vanquish. Novinka na designový styl Vanquishe plynule navazuje a rozvíjí ho do mnohem agresivnější a extravagantnější podoby.

Přední maska si zachovává svůj tvar, který je pro vozy Aston Martin tolik typický. Zagato celou masku ovšem poněkud rozšířil a ta nyní vyplňuje prakticky celou příď vozu. Na kapotě se objevují o mnoho agresivnější prolisy než v případě běžného Vanquishe, což platí i o bocích vozu. Střecha působí mnohem výraznějším dojmem. Na objemu rovněž narostly i zadní blatníky. Zadní partie zaujmou kruhovými LED světlomety a čtveřicí výrazných koncovek výfuků.

Pod kapotou tohoto krasavce pracuje dvanáctiválcové véčko o objemu šesti litrů s atmosférickým plněním a výkonem 600 koňských sil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy