Příští Chevrolet Corvette dostane pohon všech kol a není to vtip

Chevrolet vypustil do světa nové informace o tom, jaká bude příští generace sporťáku Corvette. Někteří fanoušci modelu tak budou nejspíše hodně překvapeni.

Podle dosavadních zpráv nás totiž čeká Corvetta s motorem umístěným uprostřed. Do nabídky se postupem času zařadí i verze s pohonem všech kol a dvěma elektromotory. To vše nás přitom čeká už za dva roky, kdy dorazí v pořadí osmá generace.

Se všemi informacemi přišel americký magazín Car & Driver a nová generace Corvette se má zkraje prodávat stále s klasickým osmiválcovým motorem OHV small-block o výkonu 475 koní. Hned o rok později ale dorazí zmíněná Corvetta s úplně novým motorem s rozvodem DOHC.

O další rok později dorazí varianta Hybrid, která má mít na přední nápravě dva pomocné elektromotory. My sami jsme tak moc zvědavi na to, jak moc se nová Corvetta odkloní od stávající koncepce a jaké bude mít prodejní úspěchy. Populární americký sporťák ve čtyřkolce je totiž něčím, co asi většina fanoušků ani nikdy neplánovala vyslovit, natož možná i vlastnit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy