Mitsuoka míří na britský trh, zaujmout chce zeleným Roadsterem v edici Brooklands

Mitsuoka Roadster Brooklands vzdává poctu klasickým britským závodním strojům. | foto: Mitsuoka

Extravagantní Mitsuoka se pomalými krůčky vydává do Evropy. Její vozy, inspirované vzhledem starších britských Jaguarů nebo Rolls-Royců, se začínají prodávat ve Velké Británii. Při té příležitosti si Japonci připravili speciální edici otevřeného Roadsteru se jménem Brooklands.

Označení vozu je odvozeno od závodního okruhu Brooklands, ležícího nedaleko města Weybridge. Ostatně i samotná Mitsuoka říká, že tato edice Roadsteru vzdává hold klasickým britským sportovním a závodním automobilům z dvacátých a třicátých let minulého století.

K tomu si japonský otevřený model vypůjčil lak British Racing Green v kombinaci s krémovým koženým čalouněním kabiny. To navíc doplňuje zelené prošívání a palubní deska vykládaná ořechovým dřevem. Specifická jsou rovněž ručně dělaná litá kola, evokující (jak jinak) nejeden britský sporťák dvacátého století.

Technickým základem edice Brooklands je stejně jako u standardního Roadsteru Mazda MX-5 minulé generace. Zvenku to kvůli unikátně tvarované karosérii s pevnou skládací střechou nejspíše nepoznáte, středové konzole nebo volant ale původ vozu hravě prozradí. Mimo jiné to ale také znamená, že poháněna jsou zadní kola, v tomto případě dvoulitrovým čtyřválcem o výkonu 160 koní a šestistupňovou manuální nebo automatickou převodovkou. Cena Roadsteru Brooklands byla stanovena na 56 700 liber (cca 1 945 000 korun).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy