Toyoty Avensis a Auris budou v novém modelovém roce hezčí, nový je i infotainment

Toyota Avensis Touring Sports v provedení pro nový modelový rok. | foto: Toyota

Ačkoliv patří Avensis ke stálicím v nabídce evropské Toyoty, nástupce se zřejmě nedočká. Zájem o vůz tak alespoň lehce oživuje decentní modernizace, přinášející upravený multimediální systém a jiné odstíny karosérie. Stejných změn se dočkal i o poznání mladší Auris, kterého následovník určitě nemine.

Avensis zůstává nadále v nabídce jako sedan nebo kombi, přičemž opravdu rozsáhlý facelift se uskutečnil v loňském roce. Ten aktuální tak vizuálně přináší pouze bronzový metalický odstín Platinum a šestnáctipalcová litá kola s novým designem.

Více novinek se událo uvnitř, kde má místo poslední generace infotainmentu Toyota Touch 2 se sedmipalcovou dotykovou obrazovkou a intuitivnějším ovládáním. Balíček se satelitní navigací se jmenuje Go a obsahuje mimo jiné aktualizaci mapových podkladů po dobu tří let, informace o dopravě či počasí v reálném čase a řadu užitečných aplikací.

Stejné změny multimediálního systému najdeme i v útrobách Toyoty Auris, nabízené jako pětidveřový hatchback nebo kombi. Nabídku barev konkurenta Volkswagenu Golf nebo Opelu Astra rovněž rozšířila bronzová metalíza Platinum, doplněná ještě modrou Solid. Hybridní varianta se chlubí lépe odladěným pohonným ústrojím s lepším pocitem z jízdy. To v praxi znamená plynulejší akceleraci po sešlápnutí plynového pedálu a vyšší rychlost.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy