BMW M4 dostalo edici Competition Sport. Vyrobí se jí jen 60 kusů

BMW M4 Competition Sport (2016) | foto: BMW

BMW uvádí na trh novou limitovanou edici modelu M4 s názvem Competition Sport. Ta je do jisté míry podobná vrcholnému provedení GTS, ovšem má to jeden malý háček.

 

Ten spočívá v tom, že nová exkluzivní M4 je určena výhradně pro španělský trh. Výrobce hodlá vyprodukovat jen 60 kusů a kdo by měl o španelskou edici velký zájem, už by měl obvolávat španělské zastoupení BMW.

M4 Competition Sport má v základu paket Competition. Pod kapotou jí pak trůní přeplňovaný třílitrový šestiválec s výkonem 450 koní, které na zadní nápravu posílá sedmistupňový automat M DCT s  možností řazení pádly pod volantem. Ve výbavě nechybí i sportovní podvozek a litá zakázková kola v designu 666 M.

Oproti standardní M4 má tahle verze v základu karbon-keramické brzdy, napevno uchycené zadní křídlo, karbonové prvky čelního nárazníku, karbonové kryty zpětných zrcátek a výraznější boční prahy. Španělé si budou moci užívat i sportovnější sedadla a karbonové dekory.

V té souvislosti došlo i ke zvýšení maximální rychlosti z 250 na 280 km/h. Výrobce navíc odlišil vůz třemi dostupnými barevnými variacemi (bílý lak a černá kůže, modrý lak a černá kůže, černý lak a hnědá kůže). Základní cenovka startuje na v přepočtu 3 591 500 Kč, o počtu plánovaných kusů jsme vás pak už informovali.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy