MG GS míří do Velké Británie, pod kapotou má přeplňovanou patnáctistovku

MG přichází do Velké Británie se svým vůbec prvním SUV. | foto: MG

První SUV automobilky MG s označením GS jezdí po čínských silnicích už více než rok. Do Evropy, konkrétně do své „domoviny“ ve Velké Británii, se ale podívá až teď. Vedle zajímavého designu nabídne především moderní přeplňovanou patnáctistovku. Bude to stačit na Škodu Yeti a další konkurenci?

Britské provedení GS se od toho čínského liší pouze v detailech. Celkové tvarování karosérie může pro někoho působit nevzhledně, rozhodně ale není nezajímavé. Celku dominuje mohutná přední část s úzkou maskou chladiče, plastovým nárazníkem a LED diodami pro denní svícení ve tvaru hokejek. Směrem dozadu stoupá spodní linie bočních oken, což má mimo jiné za následek výše položené zadní okno. To je uměle prodloužené lesklou černou lištou mezi světlomety. Tvar víka kufru je poměrně komplikovaný, nepotěší ani vyšší nakládací hrana. Nárazník přebírá prvky, viděné již v přední části, a to včetně stylu hokejek kolem mlhovek.

Kabina britského provedení zatím zůstává neodhalená, dá se ale předpokládat, že se od čínského GS moc lišit nebude. Základem palubní desky tak bude obrazovka rádia či multimediálního systému, ovládaná podle verze tlačítky nebo dotykem. Ovladače klimatizace a dalších funkcí jsou sdruženy do tvaru šestiúhelníku, opticky je tak středová konzole rozdělena na dvě samostatné části. Prostoru je v kabině, dle britských médií, dostatek, dokonce i s příplatkovou panoramatickou střechou.

Pod kapotou se určitě objeví přeplňovaná zážehová patnáctistovka ve spojení se šestistupňovou manuální nebo vůbec poprvé také šestistupňovou automatickou dvouspojkovou převodovkou. Bližší specifikace ale zatím chybí, stejně jako upřesnění, zda-li se dočkáme pohonu všech kol. Spekuluje se rovněž o použití naftové devatenáctistovky z MG6. Celkem chtějí Britové nabídnout tři výbavové stupně, základní cena by přitom mohla být nižší než 14 000 liber (cca 480 000 korun).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy