Italská policie dostala dvě ostré Alfy Romeo Giulia Q. Mají 510 koní

Italské policejní Alfy Romeo Giulia QV | foto: Alfa Romeo

Italská policie dostala do služby dvě zcela nové ostré vozy Giulia Quadrifoglio. Ty mají výkon 510 koní a zloduchové by se jich měli začít bát.

Oba vozy budou sloužit v Římě a Miláně, jsou vybaveny tradičním modročerveným zbarvením, nechybí potřebné LED majáky na střeše, nápisy Carabinieri na boku vozu a dodatečné policejní světla v masce chladiče.

V kabině se ocitlo policejní rádio, tablet pro spolujezdce a nové rozvaděče pro řízení světla a sirény. Obě auta mají také defibrilátor, přenosné chladicí jednotky, skladovací přihrádky pro zbraně a držáky na dvě ruční baterky.

Stejně jako standardní model, jsou policejní verze poháněny biturbo 2,9litrovým šestiválcem o výkonu 510 koňských sil. Motor je spojen s šestistupňovou manuální převodovkou, která umožňuje vozu zrychlit z 0-100 km/h za 3,9 sekundy a maximální nejvyšší rychlost překročí hranici 300 km/h.

Nové Alfy Romeo dostane jen hrstka speciálně vybraných policistů, kteří prošli školením od instruktorů Alfa Romeo na okruhu Varano de Melegari. Policisté pak budou obě Giulie Q využívat při provádění speciálních operací, při eskortování významných osob nebo transportu krve a orgánů

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy