Nový Land Rover Discovery se již testuje na Nürburgringu

Land Rover Discovery nové generace zastižen při testech | foto: youtube.com

Nová generace Land Roveru Discovery byla zachycena na video při tom, jak prochází testováním na slavném okruhu Nürburgring. Co nám nabídne nový zástupce značky?

Vůz bude vycházet z konceptu Vision Discovery a oproti předchůdci dostane více zaoblený vzhled. Ten bude podobný, jako má současný Discovery Sport. Silně maskovaný prototyp ale i tak ukazuje sportovnější přední čelní plochu s novou mřížkou chladiče, která je lemována štíhlými světlomety. Trošku vystouplejší je i zadní linie střechy a nových tvarů se dočkaly blatníky.

Automobilka Land Rover je však stále poměrně málomluvná o nadcházejícím nástupci tohoto modelu. Zatím se tak ví, že vůz vyjede na nové podvozkové platformě z hliníku. Tím Discovery oproti předchůdci zhubne desítky kilogramů

To, co se ukryje pod kapotou nového Discovery, je zatím přísně střeženým tajemstvím. Zcela jistě čekejme paletu zážehových a vznětových šestiválcových motorů. Časem se pak dočkáme i plug-in hybridní varianty, která využije 2,0litrový čtyřválcový benzinový motor.

Nový Land Rover Discovery by mohl být představen už letos na autosalonu v Paříži, následně hned potom bude odstartován jeho prodej.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy