Honda oprášila jméno Avancier, z kombíku se stalo SUV

Honda Avancier je novým SUV pro čínský trh. | foto: Honda

Začátkem 21. století byla Honda Avancier nepříliš úspěšným kombíkem, který se prodával výhradně na japonském trhu. S neutichající vlnou SUV Honda toto jméno oživuje, avšak místo praktického kombi jej nosí velké SUV. To bude také určeno jen jednomu trhu, tím ale bude Čína.

Avancier ve své nové podobě vychází z loňského konceptu Concept D, který měl premiéru na šanghajském autosalonu. Vzhled doznal při přechodu do sériové výroby několika změn, základní linie jsou ale stejné. To mimo jiné znamená, že zadní část je trochu více zkosená, než je tomu u SUV běžné. Čistou kombinací SUV a kupé ale Avancier není.

Oficiálně zveřejněné fotografie ukazují model ve špičkové výbavě, obsahující například full-LED přední světla, multimediální systém, kožené čalounění nebo třízónovou automatickou klimatizaci. Kabina je mimochodem úplně jiná, než na co jsme zvyklí z evropských modelů značky. Displej infotainmentu totiž není zasazen do středové konzole, ale „ční“ kousek nad ni. Je možné, že toto řešení postupně přeberou i další modely s velkým H na kapotě.

K pohonu SUV slouží přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec, spojený s devítistupňovou automatickou převodovkou a pohonem všech kol. Bližší dynamická data zatím Honda tají. Podle čínských médií se v budoucnu objeví také Avancier s hybridním pohonným ústrojím a starším atmosférickým motorem o objemu 2.4 litru. Ve výbavě bude také sada bezpečnostních a asistenčních systémů Honda Sensing. Výrobu zajišťuje společný podnik s domácí automobilkou Guangzhou.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy