Peugeot 308 Sedan je novinka, kterou v Evropě neuvidíme. Jak je to možné?

Peugeot 308 Sedan | foto: Peugeot

Zcela nový Peugeot 308 Sedan se ukázal na právě probíhajícím pekingském autosalonu. Bohužel pro Evropany, s prodejem na našem území není počítáno.

Nová generace modelu 308 Sedan byla vyvinuta společností Peugeot ve spolupráci s firmou Dongfeng. Ve srovnání s modelem, který známe v Evropě, není verze 308 Sedan zas tak diametrálně odlišná. Vůz totiž vyjede na podvozkové platformě EMP2, což znamená, že bude mít mnoho společného s jeho evropským kratším sourozencem.

Podrobnosti o použitých motorech zatím nebyly zveřejněny, ale i tak očekáváme, že pod kapotou středně velkého sedanu se objeví benzinové turbodmychadlem dopované jednotky s objemem 1.2 a 1.6 litru. S oběma bude možné spárovat manuální i automatickou převodovku.

Francouzi zatím neprozradili některé technické specifikace vozu, ale přechod na platformu EMP2 znamená snížení váhy oproti předešlé generaci 308 Sedan. Hlavní náplní této verze ale nabídnout větší prostor pro nohy cestujících vzadu. Peugeot 308 Sedan tak dostal delší rozvor, což by mu mělo pomoci bojovat s rostoucí konkurencí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy