Ford Mustang se stal nejprodávanějším sporťákem na světě

Ford Shelby GT350 Mustang (2015) | foto: Ford

Víte, jaké je nejvíc prodávané sportovní auto typu kupé? Pokud ne, odpovědí vám bude značka Ford a jeho nový Mustang.

Ten se totiž v roce 2015 stal nejprodávanějším sporťákem na Zemi. Dokládají to statistiky zveřejněné samotným vedením Fordu, podle kterých firma prodala ve světě okolo 110 tisíc Mustangů s karoserií kupé a zhruba 30 tisíc Mustangů ve verzi kabriolet.

Právě hranice prodaných 100 tisíc kusů znamená pro Ford prvenství v kategorii neprodávanější dvoudveřové sportovní auto. Pro výrobce je to obrovský úspěch a rád se s ním samozřejmě chlubí.

Super Snake se pyšní i tzv. Aero packem, který obsahuje zadní křídlo a další aerodynamické prvky. | foto: Shelby American

Je jasné, že nejvíce prodaných aut jezdí po silnicích v USA. Podle Fordu se každý měsíc prodalo jen v Americe 12 tisíc Mustangů, což je více než konkurenčních Chevroletů Camaro a Dodgů Challenger dohromady. O to víc pak zarazí zpráva, že například v Kalifornii je nejoblíbenější verzí Mustang se čtyřválcovým motorem 2.3 EcoBoost.

Naopak v Austrálii a Novém Zélandu je velmi populární verze s motorem 5.0 V8. Ta zde tvoří přes 90 % prodejů, zbylá procenta tvoří méně výkonné verze.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy