VW Tiguan a ostrá verze R? Prý na něj máme úplně zapomenout

Nový Volkswagen Tiguan startuje v ČR, má pohon všech kol i automat DSG. | foto: Volkswagen

O druhé generaci německého SUV Volkswagen Tiguan se mluví již poměrně dlouho, jenže až dnes je jisté, že se nedostane na všechny plánované verze.

Jedná se především o ostrou variantu R, která má velké zpoždění. Podle informací australských novinářů se však VW rozhodl tuto verzi nevyrábět. Důvodem jsou obří náklady v rámci kauzy Dieselgate. Koncern prostě seškrtal některé "položky" a jednou z nich je i hodně rychlý Tiguan R.

Pokud tomu opravdu tak bude, v nabídce značky se objeví nejsilnější Tiguan s benzinovým motorem 2.0 TSI o výkonu 220 koní a s 350 Nm točivého momentu. Z naftové nabídky pak bude vrchol tvořit dvoulitrový biturbo motor s výkonem 240 koní a točivým momentem 500 Nm.

Benzinový Tiguan bude možné objednávat na všech trzích, kdežto dvakrát přeplňovaný diesel bude k mání pouze v zemích s chladnějším počasím. Kdo bude chtít sportovně vypadajícího Tiguana, dostane se mu nabídky paketu R-Line. Ten zkrášlí alespoň exteriér vozu do ultimátnější podoby. Současně s tím se představí i interiérový paket R-Line.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy