Škoda chystá kompaktní kupé na základě Rapidu

Studentská vize kupé ŠKoda | foto: Škoda Auto

Malé sportovní kupé je to, co fanouškům tuzemské automobilky Škoda chybí již velmi dlouho. Posledního opravdového kupé pocházející z Mladé Boleslavi byl legendární Rapid vycházející ze škody Garde. Málokdo ale ví, že ve škodovce chystají nové kupé na bázi současného Rapidu.

Než se začnete radovat a shánět peníze na zaplacení zálohy musím vás zklamat. V Mladé Boleslavi skutečně vzniká kompaktní kupé. Nikoli ale jako sériový model, ale pouze jako studie. Tu má na starosti 27 studentů středního odborného učiliště Škody Auto.

Prozatím bezejmený projekt malého kupé s dlouho prosklenou střechou se tak připojí do zástupu zajímavých studentských projektů, na kterých si budoucí designeři a konstruktéři zkouší, co vše obnáší stavba nového automobilu. Mezi podobné projekty patří i extravagantní Škoda CitiJet nebo zajímavý koncept pick-upu na bázi Fabie – Škoda FUNstar.

Na první dostupné fotografii skeletu vozu si můžeme povšimnout masivních blatníků a výrazného žebrování na kapotě. Novinka by se měla dočkat i prodloužených dveří, jak jsme od vozů kupé zvyklí. Vůz bude vyveden ve výrazné a agresivní barevné, červeno-černé barevné kombinaci.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy