Bentley Continental GT Speed dostal nový oblek a ohromný výkon

Bentley Continental GT Speed (2016) | foto: Bentley

Nový model pro aktuální rok 2016 přináší posílení výkonu o 7 koňských sil, 20 Nm točivého momentu a taktéž lehkou změnu designu.

Pod kapotou nového GT Speed pracuje biturbo 6,0litrový motor W12 s celkovým výkonem 642 koní a 840 Nm točivého momentu. Bentley optimalizoval veškeré potřebné součástky v motoru tak, aby zvládly patřičné navýšení zátěže, kvůli vyššímu výkonu. Maximální točivý moment je pak dostupný od 2000 do 5000 otáček za minutu.

Posílený Continental GT Speed dokáže zrychlit z 0 na 96 km/h za 3,9 sekundy a jeho maximálka je prý položena u hranice 331 km/h. Ve srovnání s předchozí verzí je tak tento model je 0,1 sekundu rychlejší ve sprintu, maximální nejvyšší rychlost však má naprosto stejnou.

Spolu s novým modelovým rokem zavádí výrobce edici Black Edition Speed ​​Continental GT. Ta je dostupná pro karosářské verze kupé a kabriolet, přičemž je nabízena se širokou paletou barev a dekory ve vysokém černém lesku.

Kromě toho, verze Black Edition má kontrastní černou barvu na předním splitteru, zadním difuzoru a bočních prazích. V interiéru nechybí akcenty z uhlíkových vláken na palubní desce a střešní konzoli. Společně s tím pak majitele uvítá i plno kůže v barvě Box Red, Beluga, Porpoise nebo Cyber.

Bentley Continental GT Speed i verze Black Edition jsou již k objednání u všech prodejců a první kusy se k zákazníkům dostanou v létě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy