Legendární Isetta se vrací jako elektromobil!

Micro Mobility Systems Microlino | foto: Micro Mobility Systems

Nedá se říci, že by po druhé světové válce prožívala Evropa svá nejlepší léta. Ale i přesto, že lidé neoplývali přebytkem kapitálu, stále se potřebovali přepravovat. Výrobci se tak snažili přijít s malým a levný vozem. Mezi tyto kreace patří například Messerschmitt KR200 nebo slavná Isetta. A právě druhý zmíněný „prcek“ se nyní vrací ve velkém stylu!

Isetta je miniautomobil, který navrhla a vyráběla v padesátých letech italská automobilka Iso. Ta prodala licenci na výrobo těchto strojů do několika zemí Evropy. Jednou ze společností, která práva na Isettu odkoupila, bylo i bavorské BMW, které postavilo více než 160 000 kusů. Díky BMW se z jednoválcového městského vozítka s výkonem 12 koňských sil stala legenda, jejíž zachovalé kousky se dnes prodávají bezmála za půl milionu korun.

Pokud po tomto roztomilém vozítku toužíte, přitom jste ale fanoušek moderních technologií a pojem automobilový veterán je vám cizí, máme pro vás řešení.

Společnost Micro Mobility Systems, sídlící ve Švýcarsku, totiž rozšířila portfólio svých produktů. Vedle výroby koloběžek rozjela i výrobu městského elektromobilu s názvem Microlino vycházejícího z legendární Isetty.

Ten nabízí baterii, na kterou vůz ujede zhruba 100 km. Automobil má ty nejlepší předpoklady pro pohyb po městě.

Vůz byl již nabídnut k prodeji za zhruba 250 000 korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy