Renault Captur dospěl, s písmenkem K dostal více místa a pohon všech kol

Renault Kaptur je nafouklou verzí Capturu s pohonem všech kol. | foto: Renault

Renault Captur byl poměrně nedávno jedním z vůbec prvních takzvaných „městských SUV.“ Tento subsegment se vyznačuje tím, že auta v něm mají zvýšenou světlou výšku, terénní vzezření, ale chybí jim pohon všech kol. To byl také případ Capturu, který ale řeší nová verze s K na začátku.

Hned na úvod je třeba podotknout, že Kaptur je s délkou 4333 milimetrů, šířkou 1813 milimetrů, výškou 1613 milimetrů i rozvorem náprav s délkou 2674 milimetrů větší než klasický Captur. A pak je tu ještě jeden „zádrhel“ - nováčka koupíte pouze v Rusku. Pokud každopádně oba vozy postavíte proti sobě, jistě si všimnete, že Kaptur má novou přední část s LED diodami denního svcíení v předním nárazníku, upravenými světly a jinou maskou chladiče. Zadní LED světla disponují 3D efektem.

Uvnitř je to víceméně stejná písnička jako u Capturu, to znamená sedmipalcový displej multimediálního systému Media NAV na středové konzoli, množství odkládacích ploch a vyšší polohu sedadla řidiče (708 milimetrů nad zemí). Vzhledem k prodlouženému rozvoru narostl nejen prostor pro zadní cestující, ale také pro zavazadla. Základních 387 litrů lze zvětšit na 1200 litrů.

Paletu pohonných jednotek Renault prozatím nezveřejnil, víme ale, že světlá výška narostla na 204 milimetrů, přední nájezdový úhel na 20 stupňů a zadní nájezdový úhel na 31 stupňů. Jisté také je použití pohonu všech kol s uzamykatelným středovým diferenciálem a manuální nebo automatické převodovky. Do ruské zimy se budou jistě hodit vyhřívaná sedadla a přední sklo, specialitou Kapturu je možnost startování motoru dálkovým ovládáním. Výroba se v moskevské továrně rozběhne co nevidět, prodej začne v létě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy