Genesis EQ900L strčí do kapsy i Mercedes-Maybach, boduje rozměry a luxusem

Genesis EQ900L svým rozvorem předčí i Mercedes-Maybach třídy S. | foto: Genesis

Od Hyundaie nedávno odtržená automobilka Genesis hodlá nejen ve své domovině, ale i v Americe nebo Evropě, získávat zákazníky zavedených evropských značek. První model EQ900, známý také jako G90, docela zaujal. Genesis EQ900L s prodlouženým rozvorem je ale úplně jiný kalibr, který svou velikostí strčí do kapsy i Mercedes-Maybach třídy S.

Na první pohled je kromě 19palcových kol všechno stejné jako u normálního modelu, pak si ale najednou oči všimnou širšího B-sloupku a ten, kdo někdy viděl klasické provedení, jistě zaregistruje i delší zadní dveře. Všechny tyto změny jdou na triko karosérii s o 290 milimetrů delším rozvorem náprav. EQ900L tak má 5495 milimetrů na délku a 3450 milimetrů mezi nápravami, což jsou lepší hodnoty než u Mercedesu-Maybach třídy S.

Z větších vnějších rozměrů profitují cestující na zadních sedadlech, kteří sedí ve dvou samostatných křeslech, rozdělených mohutnou středovou konzolí, jejíž součástí je i chladící box. Obě sedadla mají ve čtyřech směrech elektricky nastavitelné podnožky, příjemnou atmosféru navozuje unikátní ambitentní osvětlení a přepracovaná automatická klimatizace. K poslechu bude hrát audio Lexicon, o zábavu se dále starají i dvě obrazovky multimediálního systému s úhlopříčkou 9,2 palce v zadní části předních sedadel. Samozřejmostí je semianilinové kožené čalounění, dřevo nebo klavírní lak.

Pod kapotou se objeví exkluzivně pouze pětilitrový osmiválec řady Tau o výkonu 425 koní s točivým momentem 519 Nm. Permanentní pohon všech kol v tomto případě doplňuje osmistupňová automatická převodovka. Genesis EQ900L bude dostupný zatím pouze v Jižní Koreji, jediná výbava Prestiže přijde na nejméně 150 200 000 wonů (cca 3 094 000 korun).

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy