Audi A4 Allroad quattro 3.0 TDI si již lze objednat, na kolik vyjde?

Audi A4 Allroad Quattro láká na o 34 mm větší světlou výšku a šest motorů. | foto: Audi

Audi konečně uvedlo do prodeje po celé Evropě nový model A4 Allroad. Jeho cena činí v Německu 44 750 eur, což je v přepočtu 1,2 milionu korun.

Samotná premiéra vozu proběhla na výstavě North American International Auto Show v lednu v Detroitu a nyní se tenhle skvost dostává na prodejní plochy. Nejlevnější verze nabídne pod kapotou naftový motor 2,0 TDI s výkonem 163 koňských sil.

Společně s tím bude A4 Allroad dostupná i s motorem 2.0 TFSI, tato verze však přijde až letos v létě. Do té doby si budeme moci koupit i silnější naftu 3.0 TDI s výkonem 218 koní a 272 koní. První z nich začíná na cenovce 49 750 eur, silnější verze pak vyjde na 54 400 eur.

Standardně je nová Audi Audi A4 Allroad vybavena sedmistupňovou převodovkou S tronic, xenonovými světlomety, elektrickými dveřmi zavazadlového prostoru, podélným střešním nosičem a 17palcovými koly z lehkých slitin.

Ve srovnání s klasickou A4 Avant nabídne verze Allroad o 34 milimetrů vyšší světlou výšku a v základu jí nechybí pohon obou náprav quattro. Ten je nyní úspornější a snižuje spotřebu paliva o 0,3 l/100 ve srovnání s předchozí generací systému.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy