Nový Mercedes-AMG E 43 4MATIC má ohromnou porci koní, navíc vypadá opravdu skvěle

Mercedes-AMG E 43 4MATIC (2017) | foto: Mercedes-Benz

Nový a zběsilý Mercedes-AMG E 43 se konečně ukázal veřejnosti. Nabízí výkon přes 400 koní, hromadu výbavy a dravý vzhled karoserie.

Nová verze E 43 kombinuje silný motor a pohon všech kol 4MATIC, který v základní konfiguraci rozděluje výkon v poměru 31:69 ku prospěchu zadní nápravy. Nechybí ani čtyři koncovky výfuku, které bude okolí informovat o tom, co se to právě žene po silnici, přepracovaný čelní nárazník s většími vstupy vzduchu a zadní difuzor.

Pod kapotou je benzínový třílitrový šestiválec s výkonem 401 koní a točivým momentem  520 Nm, dostupným v rozmezí 2 500 až 5 000 ot./min. Auto se chlubí tím, že dovede zrychlit z nuly na stovku za 4,6 sekundy a jeho maximálka je opět elektronicky omezena na 250 km/h. S pohonnou jednotkou je pak spárován devítistupňový automat.

V základu je vůz vybaven 19palcovými pětipaprskovými koly AMG ve vysoce lesklém černém provedení. Na přání je však lze vyměnit za o palec větší ráfky ve dvoubarevném provedení. Brzdný výkon obstarávají kotouče o rozměru 360 x 36 mm vpředu a 360 x 26 mm vzadu.

K dokonalým jízdním vlastnostem bude přispívat i sportovní podvozek se vzduchovým odpružením AIR BODY CONTROL. Adaptivní tlumiče nabídnout režimy Comfort, Sport a Sport Plus, ve kterých se auto bude chovat naprosto specificky.

Tento model si odbude svou veřejnou živou premiéru koncem tohoto měsíce na autosalonu v New Yorku, přičemž do prodeje se dostane 20. června.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy