Volkswagen Multivan míří za dobrodužstvím, PanAmericana kombinuje kvality MPV a SUV

Volkswagen Multivan odhaluje ve verzi PanAmericana své dobrodružné já. | foto: Volkswagen

Pseudoterénní verzi, tedy kombinaci zvýšené světlé výšky a plastů kolem karosérie, má dneska téměř každý druhý model s logem Volkswagenu. Nejnovějším přírůstkem do této „kategorie“ je Multivan PanAmericana, určený více než kterýkoliv jiný sourozenec pro aktivně žijící jedince.

Od běžného modelu poznáte Multivan PanAmericana podle plastového obložení nárazníků vpředu i vzadu, respektive spodní části dveří ze stejného materiálu. V nejnižším segmentu nárazníků a bočních prahů najdeme stříbrně lakovaný segment, dodávající autu potřebný „šmrnc.“ Tónovaná boční okna doplňují zatmavená skupinová LED světla. Celek dotváří nejen speciální grafika na bocích karosérie, ale také maska chladiče z výbavového stupně Highline a sedmnácti- nebo osmnáctipalcová litá kola.

Kabina se vyznačuje částečným čalouněním sedadel z Alcantary, nalézt na nich lze i černé nebo bílé ozdobné plochy a kontrastní prošívání. Pokud sáhnete hlouběji do kapsy, umí Volkswagen nabídnout také dvoubarevnou kůži. Mezi specifické prvky této verze se řadí prahové lišty s nápisem „PanAmericana“ a volitelná podlaha z žebrového plechu v prostoru pro cestující, respektive robustní podlahové rohože z pryže. Výbava obsahuje automatickou klimatizaci nebo kožený multifunkční volant.

Z funkčních vylepšení lze vypíchnout především o 20 milimetrů vyšší světlou výšku (na přání ale bude Multivan PanAmericana dodáván i bez ní). Pod kapotou se objeví kompletní nabídka pohonných jednotek vyjma nejslabšího dvoulitrového TDI o výkonu 84 koní. Znamená to tedy dvoulitrové TSI o výkonu 150 koní nebo dvoulitrové TDI o výkonu 102, 150 nebo 204 koní. Silnější diesely jsou dostupné i s pohonem všech kol.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy