Volvo V90 a jeho premiéra v Ženevě. Spojuje styl s praktičností

Volvo V90 T6 | foto: Volvo

Možná ještě důležitější, než Volvo S90 Sedan je jeho praktičtější provedení V90. To totiž slaví svou světovou premiéru v Ženevě a skloubilo exkluzivní styl a praktičnost.

Zatímco přední část vozu je v zásadě převzata od sedanu, záď má hodně společného s konceptem Concept Estate, který byl uveden před dvěma lety. Nové V90 tak přináší do segmentu velkých kombíků závan čerstvého vzduchu a velmi atraktivní alternativu k německé premiové lize.

Volvo uvádí, že maximální objem zavazadelníku činí 1,526 litrů, což ale není zas tolik. Je to podstatně méně než nabídne současné BMW řady 5 Touring nebo Mercedes-Benz E Estate. Kupující ovšem velmi rádi obětují nějakou praktičnost vůči designu.

Pod kapotou najdeme výhradně čtyřválcové motory a vrcholným provedením se stane hybridní verze T8. V té nabídne V90 kombinovaný výkon 407 koňských sil a 640 Nm točivého momentu. Kdyby se vám tenhle výkon zdál málo, pak počkejte na společnost Polestar. která již pracuje na výkonnější verzi.

Švédská novinka vstoupí do prodeje v následujících měsících, a to po celém světě. A jaká bude cenovka? To zatím nebylo přesně specifikováno.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy