Honda Civic desáté generace se ukázala v Ženevě

Honda Civic desáté generace s karoserií hatchback | foto: Honda Motor

A je to tady. Nedočkaví fanoušci japonské automobilky Honda se mohou konečně podívat na podobu v pořadí desáté generace modelu Civic.

Ta se ukázala na ženevském autosalonu a už na první pohled je vůz výrazně sportovnější než její současný předchůdce. Na snímku je zobrazen pětidveřový hatchback, který je nově o 30 mm širší, 20 mm nižší a 130 mm delší.

K tomu se přidávají i větší a širší pneumatiky a taktéž kratší převisy karoserie. Na snímku září i přední LED světlomety společně s agresivně vypadajícím předním nárazníkem a kapotou.

Zadní část vozu je ještě výraznější, čemuž pomáhají dvě koncovky výfuku u zadního nárazníku. Nechybí ani zadní LED světla ve tvaru písmene C a dva spoilery. Fotografie interiéru zatím zveřejněny nebyly, ale lze očekávat, že se kabina bude podobat již dříve představené americké verzi.

Do prodeje přijde nový Civic na začátku roku 2017, přičemž bude nabízen s přeplňovaným 1,0litrovým tříválcovým benzinem a 1,5litrovým čtyřválecem i-VTEC. Z naftové nabídky čekejme klasickou pohonnou jednotku 1,6 i-DTEC. Se všemi motorizacemi bude spolupracovat šestistupňová manuální převodovka, popřípadě za příplatek automat.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy