Volvo XC90 Excellence přichází. Nabídne čtyři plnohodnotná sedadla a hromadu luxusu

Volvo XC90 Excellence | foto: Volvo

Do Ženevy dorazila exkluzivní verze současného velkého SUV od Volva. Model XC90 s přízviskem Excellence se přitom podstatně liší od obyčejných verzí.

Téměř před rokem jsme mohli poprvé spatřit novou generaci XC90 ve verzi Excellence. Její premiéra se uskutečnila v Šanghaji na tamní automobilové výstavě a nyní se konečně vůz ukázal i v Evropě

Švédská automobilka říká, že se jedná o „nejluxusnější vůz od společnosti Volvo za celou jeho historii.“ S uvedením do prodeje počítejme letos na jaře. Již tak dobře vypadající XC90 nabídne ve verzi Excellence prostor pro čtyři cestující. Ty sedí v samostatných rozměrných křeslech.

Ta jsou vyhřívaná, odvětrávaná a nabídnou masážní funkci. Aby byl zajištěn co nejlepší komfort pro cestující vzadu, vozidlo rovněž nabízí větší prostor pro nohy, skládací stoly, křišťálové poháry a lednici.

Kromě toho celá kabina využívá lepší zvukovou izolaci, k čemuž vůz dostal i pneumatiky Pirelli s funkcí potlačení šumu. Komu by to nestačilo, tak může využít i 19reproduktorový audiosystém Bowers & Wilkins.

Pod kapotou pracuje 2,0litrový čtyřválec a elektromotor, což dohromady dává 410 koňských sil. Tahle kombinace je známá z verze T8, takže znalci modelů Volvo mají jistě jasno, že motor nabídne osmistupňový automat a točivý moment 400 Nm.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy