Centenario se představuje na prvním videu

Lamborghini Centenario | foto: youtube.com

Lamborghini zítra čeká den s velkým D. Chystá se na odhalení modelu Centenario, který oslaví sté výročí narození zakladatele automobilky – Ferrucia Lamborghini.

Dnes vydalo Lamborghini vskutku spektakulární video, ve kterém přestavuje model Centenario.

Lamborghini Centenario video preview

 

Zveřejnil(a) Motor1.com dne 29. únor 2016

Na videu máme možnost sledovat další dva jedinečné vozy s rozzuřeným býkem ve znaku. Konkrétně model Reventón z roku 2009, který byl postaven na známém Murcielagu. Druhým vozem je ohromující Veneno, které oslavilo padesáté výročí založení automobilky Lamborghini.

Centenario je stejně jako jeho dva předchůdci oděno do tmavě šedé barvy. Na rozdíl od nich ale na novince můžeme spatřit detaily vyvedené v kontrastní žluté barvě.

Jak se můžeme z videa dozvědět, jedná se o nejrychlejší vůz, který kdy ze Sant'Agaty vyjel. Maximální rychlost údajně činí 350 km/h a z 0 na 100 km/h dokáže vůz zrychlit za 2,7 vteřiny. O tyto hodnoty se stará vidlicový dvanáctiválec s atmosférickým plněním o objemu 6,5 litru a výkonem 770 koňských sil.

Vyrobeno bude pouze 20 exemplářů ve verzi roadster a 20 ve verzi kupé. Jak se dalo očekávat, jsou všechny již dávno vyprodány. Za jeden kus si jeho budoucí majitelé zaplatili v přepočtu 60 milionů korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy