Svůdná Alfa Romeo Disco Volante se představí ve verzi Spyder

Alfa Romeo Disco Volante Spyder | foto: Carrozzeria Touring

Již zítra se otevřou brány 86. mezinárodního autosalonu v Ženevě. K vidění zde bude nespočet exkluzivních a limitovaných sérií supersportů a sportovních vozů. Jeden z nich bude ale pro mnoho lidí výjimečnější než ty ostatní.

Automobily značky Alfa Romeo vždy patřily mezi ty nejkrásnější. Nedávno, konkrétně v roce 2013, se na světě objevil vůz, který byl mnohým označován jako nejhezčí Alfa všech dob. Jedná se o Alfu Romeo Disco Volante, vycházející ze základu sportovního vozu 8C.

Disco Volante je dílo slavné karosářské společnosti Touring Superleggera, sídlící v italském Miláně. Na úspěch této krásky se pokusí navázat novinka, která bude odhalena již zítra v Ženevě.

Jak již název napovídá, Disco Volante Spyder je otevřenou verzí původní Disco Volante. Pod jeho skvostnou kapotou pracuje vidlicový osmiválec 4,7 litru s výkonem 450 koňských sil, stejně jako v případě kupé.

Zrychlení z 0 na 100 km/h zabere vozu 4,2 vteřiny a maximální rychlost činí 290 km/h. I přes to, že svými výkony dokáže Disco Volante Spyder zaujmout, jistě se shodneme na tom, že v případě takovéhoto uměleckého skvostu jakým vůz je, je výkon až druhořadou záležitostí.

Světlo světa navíc spatří jen a pouze sedm exemplářů. Pokud se vám tedy tato Alfa zamlouvá a do kapsy nemáte hluboko, není na co čekat!

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy