Nissan míří mezi luxusní SUV, představuje koncepty Qashqai a X-Trail Premium

Koncepty Nissan Qashqai a X-Trail Premium chtějí zaujmout novou skupinu zákazníků. | foto: Nissan

SUV a crossovery patří k pilířům výrobního programu Nissanu. Jen v Evropě koupíte Juke, Qashqai a X-Trail, jejichž cílová skupina je poměrně široká. Japonci však chtějí ještě větší kus koláče, proto si brousí zuby na luxusnější patra segmentu. A právě sem patří koncepty Premium, odvozené od Qashqaie a X-Trailu.

Dominantní barvou „prémiového“ Qashqaie je matná čerň, kterou doplňují detaily ve zlatavě měděném odstínu. Konkrétně se jedná o podběhy kol, rámy bočních oken, přední světlomety a střešní ližiny. Ve spodní části auta jsou potom karbonová vlákna a především 20palcová hliníková kola. Pokud opustíme barevné schéma, pak má koncepční crossover upravené nárazníky a nástavce prahů. Uvnitř čeká čalounění světlou kůží Nappa, vybrané dekorační plochy zdobí karbon ve zlatavě měděné barvě. Celek doplňují chromované a lesklé černé prvky na volantu a řadící páce.

X-Trail Premium se, na rozdíl od svého menšího sourozence, oděl do matného bílého laku, doplněného střechou a kapotou z uhlíkových vláken. Barva těchto dílů je matně černá. Tmavý odstín mají rovněž spodní části nárazníků a dveří, respektive linka kolem masky chladiče. Kola o rozměru 20 palců kombinují černou se zlatavě měděnou, druhý odstín najdeme také na ochraném krytu motoru v předním nárazníku.

Opěrky hlav a bočnice sedadel jsou čalouněné světle hnědou kůži, zatímco na střední části opěradla a sedáku byla použita černá useň Ultrasuede s páskovým zdobením se zlatými perličkami. Přístrojová deska a výplně dveří mají dekorační plochy z černých karbonových vláken a matného černého chromu. To údajně dodává vozu sportovní charakter.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy