Spyker poodhaluje novinku, kterou chystá do Ženevy

Spyker C8 Preliator se světu představí již 1. března na mezinárodním autosalonu v Ženevě | foto: Spyker Cars

O automobilce Spyker jsme vám v posledních měsících přinesli hned několik zpráv. Spyker totiž po vzoru bájného Fénixe vstává z vlastního popela a připravuje odhalení zbrusu nového supersportu.

Nizozemský výrobce, který v roce 2007 dokonce vlastnil stáj Formule 1, se v roce 2014 stal obětí finančních problémů a ukončil svou činnost. Netrvalo ale dlouho a objevily se informace o tom, že Spyker se přeci jen dokáže zachránit.

V létě loňského roku se objevila dokonce zpráva o tom, že nizozemská automobilka se dokázala zcela očistit od všech dluhů, a dokonce uzavřela partnerství s americkou společnosti Volta Volaré. Ta se specializuje na vývoj elektřinou poháněných, ultralehkých letadel.

Je tak logické, že po spojení se společností, která má bohaté zkušenosti s vývojem elektromotorů se Spyker nebude věnovat stavbě nějaké benzín požírající šílenosti, ale zaměří se na elektřinou poháněný vůz.

Na druhou stranu. Novinka má nést název C8 Preliator. Tento název může naznačovat použití osmiválcového motoru od Audi, který Spyker v minulosti hojně využíval.

Svůj nový vůz představí Spyker již prvního března ve 14:30 na mezinárodním autosalonu v Ženevě a až zde se dozvíme, který názor je ten správný. Zda-li se Spyker vydá novou cestou elektrické energie či se bude držet starých dobrých pořádků a vůz bude poháněn osmiválcovým „véčkem“.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy