Subaru se chystá v Ženevě odhalit nový koncept crossoveru XV

Subaru XV Concept se v ceelé své kráse představí již 1. března | foto: Subaru

Všichni velcí hráči na poli automobilového průmyslu se pilně připravují na nadcházející autosalon v Ženevě, který se tradičně stane jednou z největších automobilových událostí roku. Pozadu nezůstává ani Subaru, které se chystá odhalit koncept nové generace crossover XV.

Na nedávném autosalonu v Tokiu představila automobilka se souhvězdím plejád ve znaku hned trojici radikálních konceptů z dílny svého oddělení STI. Jednalo se o ostrý Levorg STI, XV Hybrid STI a zběsilý BRZ Performacnce STI Concept.

Pro Ženevský autosalon si Subaru chystá něco mnohem víc umírněného. Konkrétně se má jednat o koncept nové generace kompaktního crossoveru XV.

Automobilka nedávno odhalila část přídi automobilu. Tento pohled nám mnoho nenapovídá, ale odhaduje se, že vůz bude mít mnoho společného s konceptem Impreza 5-door.

Nová generace XV bude využívat platformu známou ze současné Imprezy. To je ale jediná informace, která prosákla na veřejnost. Hovoří se například i o využití nové generace motorů s vyšší efektivitou. Zatím se jedná ale o nepotvrzené informace.

Více se dozvíme až po odhalení vozu 1. března v Ženevě.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy