Mahindra má vlastní BMW X4, bude levnější a stylovější než originál

Mahindra připravuje vlastní SUV kupé, jeho předobrazem je koncept XUV Aero. | foto: Mahindra

Když přicházelo BMW X6, mnozí si při pohledu na jeho karosérii SUV s rychle se svažující střechou klepali na čelo. Dnes má německá automobilka tyto modely dva, podobné auto pak nabízí i Mercedes a chystají se k tomu další výrobci. A protože také Indové chtějí vlastní X6, představili na autosalonu v Dillí Mahindru XUV Aero.

Na 4600 milimetrů dlouhém, 1680 milimetrů vysokém a 1890 milimetrů širokém konceptu je vidět, že s jeho stavbou pomáhalo studio Pininfarina (to konec konců říká Mahindře už několik měsíců pane). Stylové je například řešení zadního páru bočních dveří, který je po vzoru Mazdy RX-8 kratší a otevírá se proti směru jízdy zevnitř vozu.

Pojem svažující se střecha si indičtí designéři vzali k srdci opravdu doslova, nad hlavami zadních cestujících tedy nemohlo zůstat příliš mnoho místa. Oproti výchozímu modelu XUV500 má koncept Aero jinou masku, přední světla s LED diodami denního svícení, zadní LED světla a výrazný difuzor. Kola, ukrývající se ve vytažených blatnících, mají 20 palců.

Střecha se u Mahindry XUV Aero svažuje velice rychle. | foto: Mahindra

Uvnitř se nachází nejen velká obrazovka multimediálního systému, ale také digitální ztvárnění přístrojového panelu. Ani jeden prvek přitom u indických vozů není vůbec běžný. Čalounění čtveřice sedadel obstarává kůže, jednotlivé dekory jsou z karbonu nebo alespoň dostaly metalické lakování.

O pohon se stará poslední generace 2.2litrového turbodieselu mHawk s výkonem 210 koní. Tato síla stačí sportovně orientovanému SUV ke zrychlení z 0 na 96 km/h za méně než šest sekund. K dispozici je též volič s režimy Street, Sport, Race nebo Off-Road, který podle Mahindry znásobuje potěšení z jízdy. Jestli se ale nakonec XUV Aero dostane do výroby je zatím ve hvězdách. Podle vedení automobilky hodně záleží na reakcích veřejnosti.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy