Městská policie Praha dostala nové vozy Hyundai i30

nové policejní vozy Hyundai i30 | foto: Médea a.s.

První nové vozy Hyundai i30 kombi si koncem ledna přebrali zástupci Městské policie Praha od společnosti Hyundai Motor Czech.

Celkově si jich postupně převezmou 40 a všechny jsou speciálně upraveny pro potřeby Městské policie. Jedná se o verze i30 kombi s benzínovým motorem 1.6 GDI o výkonu 135 koní. S ním je vždy spojena sedmistupňová dvojspojková automatická převodovka.

Všechna auta dostala do výbavy i zcela nové výstražné světelné a zvukové zařízení. K tomu se připojují radiostanice a palubní kamerový systém, který bude monitorovat dění před a za vozidlem.

nové policejní vozy Hyundai i30 | foto: Médea a.s.

Prezident společnosti HMCZ Byung Kwon Sir k celé předávce aut dodal: „Jsem rád, že po 150 vozech Hyundai ix35, které jsme dodali v loňském roce Policii ČR, si i Městská policie Praha vybrala naše kvalitní a bezpečné vozy. Jsem přesvědčen, že budou dobrým pomocníkem strážníků Městské policie Praha v jejich záslužnépráci."

nové policejní vozy Hyundai i30 | foto: Médea a.s.

 „Jsem velmi rád, že jsme dnes mohli strážníkům předat první nová vozidla do výkonu služby. Zároveň bych rád poděkoval všem, kteří se na celém procesu pořízení nových služebních vozidel podíleli, protože díky nim se nám podařilo zakázku zrealizovat ve velmi krátkém časovém období a za velmi příznivé ceny," řekl i Eduard Šuster, ředitel Městské policie Praha.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy