Kia připravuje ostré Rio GT, sportovní kupé přijede již na podzim

Kia Rio GT přijede za dva roky, můžeme se těšit na 180 koní. | foto: Filip Toužimský, AutoRoad.cz

Logo GT nosí v modelové paletě Kie aktuálně pouze Cee’d a Pro_Cee’d, do konce roku by ale měla následovat Optima a především dlouho očekávané sportovní kupé. Ještě zajímavější model se ale chytá na rok 2018.

Aktuální Rio, nabízené jako hatchback nebo sedan, projde v příštím roce generační obměnou, čehož chce využít také sportovní oddělení automobilky. Tu mimochodem vede Albert Biermann, bývalý šéf divize M u BMW. Pod jeho dohledem dostane Rio GT sportovnější podvozek, optický bodykit a především poladěnou přeplňovanou šestnáctistovku o výkonu kolem 180 koní. Standardní model bude stát na zcela nové platformě, pod jeho kapotou najdeme také přeplňovaný litrový tříválec.

Chystané sportovní kupé se údajně představí už na podzim v Paříži, jeho styling přitom bude ovlivněn nejen konceptem GT z roku 2011, ale i kupé Stinger z před dvou let. Detailní informace zatím zůstávají pod pokličkou, podle všech indicií má jít, jak Angličané říkají, o „halo model“ sportovní řady GT. V hodně volném překladu tedy můžeme čekat naprostou pecku…

Zdroj: Autocar

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy