Únik informací z Jaguaru, víme vše o F-Typu SVR

Jaguar F-Type v brutální verzi SVR | foto: Autovisie

Na špionáž a úniky informací jsme v automobilovém průmyslu více než zvyklí. Někdy se nad nějakým únikem ale i nám zastaví rozum. Nic to ale nemění na faktu, že jsme za tyto uniklé informace rádi.

V loňském roce jsme se mohli pobavit na účet Bentley. To si výslednou podobu své Bentaygy skvěle hlídalo. Bohužel ještě před jejím uvedením na trh si automobilka objednala její zmenšeniny jako propagační předměty. Zaměstnance firmy vyrábějící tyto modely samozřejmě nenapadlo nic jiného, než jeden z modelů vyfotit a informovat o jeho podobě celý svět.

Nyní se podobná nehoda stala Jaguaru. Nejedná se ale jen o únik podoby vozu ale o únik celé brožury, která nás detailně seznamuje s použitou technikou u dlouho očekávaného F-Typu v ostré verzi SVR. Celou brožuru, kterou vypátrali redaktoři nizozemského časopisu Autovisie, si můžete porhlédnout ZDE.

To, že SVR není jen tak obyčejný Jaguar, je poznat již na první pohled. Napovídá aerodynamicky efektivnější bodykit, obsahující mimo jiné zvětšený zadní difuzor, a aktivní přítlačné křído na zádi vozu.

Pod svou typicky dlouhou kapotou ukrývá F-Type pětilitrový motor V8 s kompresorem. Ten produkuje ohromujících 575 koňských sil a točivý moment celých 700 Nm. Tato porce výkonu a síly je přenášena osmistupňovou automatickou převodovkou na všechna čtyři kola.

Z klidu se vůz rozjedena 100 km/h za 3,7 vteřiny a maximální rychlost činí 322 km/h.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy