Ostrý Mercedes-AMG GT R se už pilně testuje, co nabídne?

Brabus Mercedes-AMG GT S | foto: Brabus

V posledních dnech se po severních částech Švédska prohánějí maskované prototypy nadcházející vrcholné verze Mercedesu-AMG GT.

Ta zřejmě dostane přízvisko R a má být oficiálně představena letos v létě. Jak je vidět na zahraničních špionážních fotkách, největší novinkou je oproti sériovým verzím velké zadní křídlo. To ještě víc zvýší přítlak na zadní nápravě.

Vůz dostal i velký difuzor a robustní oválné koncovku výfuku. Podle přiložených snímků se zdá být jiný i zadní nárazník se svislými nasávacími otvory mezi zadními světly. Proměnou prošla dále přední maska a nová budou i sportovní litá kola.

Jisté je už také to, že hardcore verze R bude využívat aktivní aerodynamiku a shodí několik desítek kilogramů na své váze. Pokud jde o motor, pod kapotou najdeme zmodernizovaný 4,0litrový benzínový osmiválec biturbo, který pravděpodobně nabídne 550 koňských sil. Prakticky se tak bude jednat o obdobu někdejších provedení Mercedes Black Series. Sama automobilka však řekla, že označení Black Series vůz nedostane.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy