Ford B-Max Colour Edition - Speciální edice se 140koňovým litrovým motorem

Ford B-Max Colour Edition | foto: Ford Motor Company

Automobilka Ford odhalila novou verzi stávajícího modelu B-Max. Ta nese označení Colour Edition a pod její kapotou najdeme litrový benzínový tříválec.

Jedná se o jednotku z řady EcoBoost, která má tři válce a poskytuje výkon 140 koňských sil.  Díky tomu umí tenhle Ford zrychlit z nuly na stovku za 10,4 vteřiny a v průměru by si měl říct okolo pěti litrů na sto kilometrů. Emise CO2 pak dle měření výrobce dosahují 116 gramů na ujetý kilometr.

Provedení Colour Edition přichází s deseti různými laky karoserie a s kontrastní černou střechou. Černý lak nesou i kryty bočních zrcátek a maska ​​chladiče. Mezi další přednosti patří 16palcová litá kola nebo nový spoiler na dveřích kufru.

Ve výbavě najdeme informační systém SYNC s pětipalcovým barevným displejem. Ford rovněž nabízí balíček Cognac, která přidává kontrastní hnědé prošití sedadel, volantu, řadící páky a speciální podlahové rohože.

"Nový B-Max  Colour Edition ukazuje, že styl a praktičnost opravdu může jít ruku v ruce," poznamenal Roelant de Waard, viceprezident evropského zastoupení Fordu.

Prodej nové edice odstartuje už za několik týdnů, neboť výroba již začala v závodě Ford Craiova v Rumunsku. Cena je však zatím neznámá.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy