Honda bojuje o titul nejstylovějšího kupé, představila S660 Neo Classic

Honda S660 Neo Classic boduje retro tvary i přeplňovaným motorem. | foto: tokyoautosalon.jp

Dvoumístný kei roadster Honda S660 je sám o sobě jedním z nejzajímavějších automobilů na současném japonském trhu. Když ho ale obléknete do retro kabátku ve tvaru kupé, rázem je ze zajímavého ještě zajímavější.

Koncept Honda S660 Neo Classic byl vytvořen především za pomoci originálního příslušenství japonské automobilky. A i když to tak na první pohled nevypadá, v útrobách je skutečně pokračovatel modelu Beat. Konec konců stačí zamířit pod kapotu, kde je přeplňovaný tříválec o objemu 0.66 litru s výkonem 64 koní. Také interiér se shoduje s výchozím modelem, to ale není na tomto autě to zásadní.

Tím totiž je jeho stylový retro kabátek, odkazující například na typ S600. Přední části dominuje maska s kulatými světlomety, jejíž původ je v hatchbacku N-One. Chromovaná lišta v nasávacím otvoru má své dvojče v zadním nárazníku, který je díky černé barvě vizuálně propojený s oknem i kapotou motoru. Zdařilé tvarování podtrhují kulatá chromovaná zrcátka a chromovaná retro kola. Sériová výroba tohoto konceptu je bohužel ve hvězdách.

Zdroj: gas2.org

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy