490 koní na jednu tunu v italské zběsilosti

ATS Dieci je nejnovější kreac automobilky, pocházející z roku 1962 | foto: ATS

Znovuzrozená automobilka Automobili Turismo e Sport (ATS) nám v loňském roce představila supersport s názvem 2500 GT. Ten nabízí motor V8 a výkon přesahující 640 koní. Jejich poslední výtvor tak silný sice není, to mu ale nic neubírá na jeho výjimečnosti. Spíše naopak.

Nejnovější počin této italské automobilky nese název Dieci. Jedná se o supersport, zaměřený na závodní okruhy. Srdce této zběsilosti, která svým designem připomíná prototypy závodní série Le Mans, tvoří pouze litrový agregát Honda. I přes svůj malý objem dosahuje tento motocyklový motor výkonu 190 koňských sil. Poměr výkon/hmotnost zde díky nízké hmotnosti vozu dosahuje hodnoty 490 koní na jednu tunu.

Vůz v sobě nezapře své závodní zacílení. Karoserie vozu je tvořena sklolaminátem, zatímco celé šasi tvoří pravá nerezová ocel. Přední i zadní zavěšení je plně nastavitelné. Výkon vozu zastavují extrémně výkonné brzdy Tarox.

Automobilka již prodala 15 kusů, přičemž již velmi brzy by se měl vůz dočkat homologace pro závodní kategorii FIA E2B Sport Prototype.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy