Nová limitovaná edice Ferrari California T oslavuje vítězství ve Spa

Ferrari California T v nové speciální edici od divize Tailor Made | foto: Scuderia Ferrari

Italské Ferrari je již od svého vzniku neodmyslitelně spjaté s automobilovými závody. Krom formule 1 se Ferrari účastní i dalších závodních kategorií. Úspěchy si pravidelně připisuje například na poli vytrvalostních závodů. Nyní jeden ze svých úspěchů oslavuje novou edicí automobilu California T.

Tato jedinečná California T byla představena, na právě probíhajícím bruselském autosalonu, jako pocta týmu, který zvítězil s vozem 458 GT3 v kategorii Pro-Am Cup na loňském závodě 24 Hodin SPA.

Exteriér vozu je vyveden v, pro Ferrari typické, červené barvě Rosso corsa. Verze se skládací střechou je navíc vybavena výraznými žlutými šipkami na klikách dveří a žlutými detaily na kolech Argento Nürburgring. Nejvýraznějším prvkem exteriéru, podle kterého zaručeně tuto speciální edici, již má na svědomí divize Tailor Made, poznáte jsou závodní pruhu na středu vozu. Modré, bílá a červené pruhy se táhnou od čumáku až po záď.

Interiér odkazuje na závodní vozy Ferrari. Nalezneme zde velké množství detailů s karbonovým dekorem. Sedačky jsou, stejně jako palubní deska, zabaleny do luxusní modré Alcantary. Jedinečnost vozu dokazuje i hliníková plaketa, odkazující na výše zmíněné vítězství ve vytrvalostním závodě ve Spa.

Pod kapotou nalezneme motor, který známe z běžné Californie T. Jedná se o osmiválec 3,8 litru s výkonem 553 koňských sil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy