Nový Ford Focus RS se již začal vyrábět, kdy dorazí první kusy?

Ford Focus | foto: Ford

Koncem tohoto týdne se spustila výroba dlouho očekávané nové generace Fordu Focus RS. Auta budou sjíždět z montážní linky v Saarlouis, v Německu.

Obchodní zastoupení pak dodá první vyrobené exempláře letos na jaře. Vysoce výkonný hatchback má agresivní body kit, rozzlobenou přední masku s HID světlomety, odlišnou mřížku chladiče a přední splitter. Nechybí též duální výfukový systém, difuzor vzadu a kola z lehkých slitin o rozměru 19palců s pneumatikami Michelin Super Sport.

Interiér se od standardního modelu liší jen částečně, avšak oproti němu zda najdeme pořádná sportovní sedadla Recaro, kožené čalounění a informační systém SYNC 3. Majitel si bude moci užívat i dvouzónovovou automatickou klimatizaci, speciální hlavici řadicí páky a Keyless Entry systém. Ve výbavě pak nechybí prahové lišty s nápisem RS, jedinečné rohože a 10 reproduktorů audiosystému Sony.

Ford Focus | foto: Ford

O pohon se postará 2,3litrový čtyřválcový motor EcoBoost, který produkuje 350 koňských sil a 433 Nm točivého momentu. Motor je spojen se šestistupňovou manuální převodovkou a vůz nabízí pohon všech kol. I díky tomu umí tenhle pekelník zrychlit z nuly na stovku za pouhých 4,7 sekundy.

Nový Ford Focus RS zatím oznámil svou cenu pro americký trh, kde za něj prodejci budou požadovat 35.730 dolarů. Pokud vás zajímá cenovka pro český trh, ta činí v základu 945 900 Kč.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy