Upravená Karma dostala V8, stojí ale majland!

VLF Destino je ve své podstatě pouze Karma s motorem V8 | foto: VLF

Není tomu dávno, co jsme vám přinesli článek o tom, že se slavný dánský automobilový designer, Henrik Fisker, rozhodl přijmout nabídku automobilky VLF Automotive a stal se šéf designerem značky. Po supersportu Force 1 se značka chlubí i sedanem, poháněným motorem z Corvetty.

Pokud jsou vám křivky vozu nesoucí název VLF Destino povědomé, vězte, že se skutečně nejedná o žádnou náhodu. Destino je totiž v podstatě pouze upravená Karma, kterou před nedávnem vyráběla Fiskerova společnost Fisker Automotive.

S nápadem do designu Karmy vložit výkonný motor a z ekologického elektromobilu tak postavit nabušený sedan s výkonem supersportu uvažovala automobilka VLF ještě v dobách, kdy se jmenovala pouze VL (iniciály majitelů Lutze a Villareala). Již v roce 2013 jsme se dočkali konceptu, který bychom od produkční verze rozeznali jen těžko.

Celý projekt se ale zadrhl a nebylo vůbec jasné, jak nakonec vše dopadne. Veškeré tahanice mezi automobilkou a designerem vozu byli zažehnány a Fisker se dokonce stal jedním z majitelů společnosti.

Model VLF Destino je poháněn motorem V8 6,2 litru s kompresorem, produkující 646 koňských sil. Pokud se vám tento sedan zalíbil. Budete si muset připravit pořádný „balík“ Vůz totiž v základní výbavě vyjde na 5,7 milionu korun.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy