Acura chce být odvážnější, první vlaštovkou je koncept Precision

Acura Precision naznačuje budoucí designové směřování značky. | foto: Acura

Acura slibovala, že do Detroitu přiveze koncept, ukazující její budoucí designové směřování. A nutno říct, že pokud budou všechna budoucí auta a výrazným A na kapotě podobného ražení jako koncept Precision, máme se na co těšit.

Sytě červený sedan s 22palcovými koly je dílem kalifornského designového studia, které mu vtisklo ostře řezané tvary kamkoliv jen oko dohlédne. Přední části dominuje maska chladiče s trojdimenzionální výplní, té sekundují LED diodová světla a výrazný zlom v nárazníku. Ten plynule přechází v decentní stříbrné plochy, ty jsou pro změnu protaženy až do spodní části předních dveří. Viditelná je absence sloupku B. I zadní světla jsou tvořena LED diodami, díky umístění pak jakoby vystupují do prostoru. Zajímavým prvkem je šípovité tvarování třetího brzdového světla.

Kabina je ještě o chloupek futurističtější než karosérie, přičemž jejím hlavním prvkem je zakřivená obrazovka multimediálního systému na vrcholku středové konzole. Ovládání probíhá přes touch pad na vyvýšeném středové tunelu, systém si navíc dokáže zapamatovat individuální preference každého cestujícího. Před sportovním volantem s pádly převodovky je nejen digitální přístrojový panel, ale zároveň také head up displej, zobrazující nejdůležitější provozní informace. Na výrobu interiéru bylo kromě kůže použito i dřevo.

Jaké jsou šance na výrobu 5182 milimetru dlouhého, 2134 milimetru širokého a jen 1321 milimetru vysokého sedanu Precision značka aktuálně nezmiňuje. Naznačený vzhledový potenciál je však velkým příslibem do budoucna nejen co se Acury, ale také Hondy týká.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy