Infiniti Q60 je nejatraktivnějším modelem značky, pod kapotou může být i šestiválec

Infiniti Q60 nabídne atraktivní design i dvakrát přeplňovaný šestiválec. | foto: Infiniti

Kupé do nabídky Infiniti již řadu let neodmyslitelně patří. Proto bylo jasné, že s příchodem sedanu Q50 se dočkáme také přidružené sportovní varianty. Loňský detroitský koncept Q60 potom prozradil nejen jeho jméno, ale také dost o možné podobě. A přesně po roce se na stejném místě představila sériová podoba.

Produkční tvářička Q60 se od konceptu liší možná méně, než byste čekali. Zůstala velká maska chladiče s chromovaným rámečkem, „vykrojený“ C-sloupek i tvar světel v přední i zadní části. V obou dvou jsou přitom LED diody, což přináší například specifický světelný podpis. Styling karosérie se Japoncům vůbec hodně povedl, přičemž její tvar zaručuje koeficient odporu vzduchu cx = 0,28. Na výběr budou jen litá kola, základ má devatenáct palců, za příplatek budou poprvé u vozu Infiniti dostupné také dvacítky.

Infiniti Q60 bude na podobné silnice dobrým společníkem. | foto: Infiniti

Kabina je, podobně jako u většiny konkurence, zaměřená na řidiče. Ten tak snadno najde ideální pozici za volantem, anatomické sedačky navíc poskytují vynikající poměr mezi komfortem a boční oporou. Obsluhu všech funkcí auta má na starosti multimediální systém InTuition, přes nějž řidič i jeho tři spolujezdci mohou nastavovat ventilaci, klimatizaci, polohu sedadel nebo navigaci. Dokonalý hudební doprovod zajišťuje aparatura Bose Performance Series s třinácti reproduktory v kombinaci se systémem Active Noise Cancellation, potlačující nežádoucí zvuky od motoru nebo kol. Na středovému tunelu nechybí otoční ovladač Drive Mode Selector s režimy Customise, Standard, Snow, Eco, Sport, Sport+.

Ten je silně provázána s poslední generací adaptivního řízení, jež bude standardem u šestiválcových modelů. Tím se dostáváme k pohonným jednotkám 4683 milimetru dlouhého kupé s rozvorem 2850 milimetrů. Slabším ze dvou nabízených motorů bude přeplňovaný dvoulitrový čtyřválec o výkonu 211 koní při 5500 ot./min s točivým momentem 350 Nm při 1500 ot./min. Přes sedmistupňovou automatickou převodovku jsou v tomto případě poháněna zadní kola. Třílitrový šestiválec se dvěma turbodmychadly má jako silnější varianta 405 koní při 6400 ot./min a 475 Nm mezi 1600 - 5200 ot./min, přičemž stejná převodovka pohání všechna čtyři kola.

V provedení se čtyřválcem má podvozek stejné odpružení jako sedan Q50, přepracování se však dočkaly tlumiče i zavěšení. Šestiválec povýšil, když disponuje elektronicky ovládaným odpružením a lepšími tlumiči, jejichž tuhost lze nastavovat přes volič jízdních režimů. Z bezpečnostní výbavy nebude chybět panoramatický kamerový systém, inteligentní tempomat, nouzové brzdění s detekcí chodců, varování při opuštění jízdního pruhu nebo hlídání mrtvého úhlu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy