Porsche 911 Turbo a Turbo S prošlo facelifem, obě se ukázali v Detroitu

Facelift Porsche 911 Turbo / Turbo S (2016) | foto: Porsche

Facelift se nevyhýbá ani sportovním autům a tak jím nejnověji prošlo i Porsche 911 Turbo a 911 Turbo S. Výsledné produkty se ukázaly na probíhajícím autosalonu North American International Auto Show v Detroitu.

Protože se jedná jen o facelift, oba modely poznáte prakticky jen podle přepracované přední části s novými nasávacími otvory a novými full-LED světly. Dozadu se taktéž nastěhovaly jiné světlomety, přibyl zde trojdílný nasávací otvor na kapotě motoru a nepatrně se změnil i vzhled zadního nárazníku, kde jsou k vidění hned čtyři koncovky výfuku.

Změny v kabině jsou jen minimální, ale kromě nového volantu zde najdeme i otočným volič jízdních režimů. Ten zahrnuje režimy Normal, Sport, Sport Plus a Individual. S paketem Sport Chrono pak přichází tlačítko Sport Response, po jehož stisknutí se upraví odezva motoru i převodovky. Na 20 sekund navíc dostanete funkci overboost. Ostatní změny zahrnují standardně montovaný prémiový audiosystém Bose a modernizovaný systém Porsche Communication Management.

Slabší verze 911 Turbo má zmodernizovaný biturbo 3,8-litrový šestiválec s výkonem 540 koňských sil. Možná i proto je u něj reálné zrychlení z 0-100 km / h za 3 sekundy a nejvyšší maximální rychlost je 320 km / h. Silnější Porsche 911 Turbo S pak používá výkonnější verzi výše uvedeného motoru a vyvine 580 koňských sil. U něj se dočkáme zrychlení z nuly na stovku za 2,9 sekundy a maximálky 330 km / h.

Porsche 911 Turbo se začne prodávat v Německu už na konci ledna a jeho cena začíná na částce 174.669 eur.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy