Ostrý Mercedes-AMG S63 Cabrio Edition 130 na oslavu vynálezu automobilu

Mercedes-AMG S63 4MATIC Cabriolet 130 Edition | foto: Mercedes-Benz

Nový Mercedes-AMG S63 Cabrio se dnes ukázal v nové speciální edici 130 Edition. Ta je výhradně omezena a její živou premiéru čekejme na výstavě North American International Auto Show v Detroitu.

Výrobce jej vytvořil u příležitosti 130. výročí vynálezu automobilu v roce 1886 a tenhle kabriolet dostane výhradně stříbrný lak karoserie s kontrastní červenou látkovou stahovací střechou. K tomu se v sérii přidají černá 20-palcová kola z lehkých slitin s deseti paprsky.

V kabině najdeme kožené čalounění sedadel nappa s červeným dekorem, stejně jako dekorační prvky v černém klavírním laku. Červené brzdové třmeny a podlahové rohože s bengálskou červenou pak dokončují výsledný vizuální dojem. Speciální logo edice je umístěno na středové konzoly a nese na sobě i výrobní číslo každého vozu.

Když už mluvíme o výrobě, edice 130 Edition se vyrobí jak jinak jen 130 kusů a do prodeje se model dostane letos v dubnu. Ceník v Německu přitom udává cenovku 226.457 eur. Mercedes-AMG říká, že každý zákazník obdrží na míru vytvořený AMG kryt auta k "ochraně vozu od prachu v garáži," zatímco při předání klíčů dostanou klienti uvítací balíček s přívěškem na klíče s logem Edition 130.

A co pracuje pod kapotou? Jak název napovídá, pod ní je ukryt 5,5-litrový osmiválec se dvěma turby a výkonem 585 koní. Výkon je přenášen prostřednictvím 9-stupňové automatické převodovky a systém pohonu všech kol 4MATIC. Díky tomu není nereálný sprint z nuly na stovku za 3,9 sekundy.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy