V Detroitu se ukázal koncept Buick Avista, předznamenává Calibru pro Evropu?

Buick představil na detroitském autosalonu koncept Avista | foto: Buick

Detroitský autosalon je již v plném proudu a postupně se odhalují novinky jednotlivých automobilek. Pokud jde o značku Buick, ten si kromě inovovaného SUV připravil také zajímavý koncept Avista. Na první pohled je zřejmé, že jde o vůz typu GT (Grand Tourer).

Stylové kupé Avista disponuje na přední části tvarovanou kapotou, karbonovým splitterem a úzkými světlomety, mezi kterými se nachází „okatá“ mřížka. Co se týče pohledu z boku, jsou k vidění blatníky s větracími otvory či 20palcová hliníková kola. Naopak vzadu zaujmou rozšířené blatníky, duální výfukový systém a také krátké víko zavazadlového prostoru s decentním křídlem.

Kabina s uspořádáním 2+2 nabídne také uhlíková vlákna, ale třeba i hliníkové akcenty a kožené čalounění. Avista myslí na budoucnost, a proto má digitální přístrojovou desku, inteligentní infotainment IntelliLink a ovládací prvky na dotykové obrazovce přes celý středový tunel. Mezi další výbavu patří panoramatická střecha a dvě zadní individuální sedadla. Novinkou je například unikátně navrhnutá zvuková izolace nebo iontové čištění vzduchu s aromaterapií.

Studii Buick Avista pohání 3,0litrový dvakrát přeplňovaný šestiválec o výkonu 405 koní, který spolupracuje s osmistupňovou automatickou převodovkou. Ta přenáší veškerou sílu na zadní kola. Buick také prohlásil, že u Avisty je k dispozici adaptivní podvozek i systém Stop/Start a pro deaktivaci válců.

Prozatím není potvrzeno, zda Buick Avista vstoupí do sériové výroby, ale dle použité techniky, mimo jiné ze současného Camara, má k tomu poměrně blízko. Navíc nedávno Opel prozradil, že chystá pro letošní rok sportovní koncept a duchovního nástupce Calibry. Nutno říci, že Avista by byla ideální inspirací pro vznik nového sporťáku, jenomže Opel odhalí studii pravděpodobně na základech Astry s pohonem předních kol.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy