Americké "Mondeo" se dočká silnějších motorů a sportovní verze

Současná generace Fordu Mondeo (v USA známá jako Fusion) nabízí celkem širokou paletu motorů. Jenže američtí zákazníci jsou nároční a tak zřejmě dostanou i jeho výkonnou sportovní verzi.

S informací přišel zahraniční deník Motor1, který uvádí, že pod kapotu amerického Mondea by se měl vrátit klasický benzínový šestiválec. Současně s tím by se mohl do nabídky dostat i čtyřválcový agregát 2.3 EcoBoost ze současné generace Mustanga.

Šestiválec má kulturní chod a k tomu Ford potřebuje větší odbyt tohoto motoru. Jedná se o verzi 2.7 V6 EcoBoost, která nabízí výkon 315 koní a točivý moment 475 Nm. Co se týče jednotky 2.3 EcoBoost se čtyřmi válci, ta aktuálně pohání Ford Mustang a nebo nový Focus RS.

Sportovní verze Fusionu / Mondea navíc bude mít pohon všech kol, dostane zadní spoiler a čtveřicí koncovek výfuku. A co Evropa, myslíte si, že se taktéž dočkáme výše uvedených verzí? Musíme vás zklamat, na evropské trhy se tyto dvě verze nechystají. Jedinou možností je tak individuální dovoz nového sportovního Fusionu / Mondea z USA.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy