Hyundai i20 Sport jde do prodeje, dostal motor 1,0 Turbo

Hyundai i20 Sport | foto: Hyundai

Kdo se těšil na nový přírůstek do rodiny modelů Hyundai, tak se konečně dočkal. Na trh totiž přichází nová sportovní verze i20 Sport.

Zatím se bude prodávat jen v Německu a největší novinkou je zde nový přeplňovaný zážehový 1,0-litrový tříválec. Ten je spojen se 6-stupňovou manuální převodovkou, motor má jedno turbo a nabízí 120 koňských sil a 172 Nm točivého momentu. Bohužel se zatím neví, jak dlouho potrvá akcelerace z nuly na stovku a na jakou nejvyšší maximální rychlost se vůz rozjede.

Hyundai i20 Sport | foto: Hyundai

Model i20 Sport přichází ve standardu s 18-palcovými koly a s o 20 mm sníženým odpružením. Pokud jde o design, sportovní i20ka dostala polární bílý lak karoserie s kontrastními modrými dekory. Další vylepšení pak zahrnují nové boční prahy, zadní spoiler, difuzor a nový pro zadní nárazník s integrovanou chromovanou koncovkou výfuku.

Ve výbavě pak najdete LED diody denního svícení, multimediální systém nebo bezklíčkové odemykání. Verze Sport se bude nabízet jen jako pětidveřový hatchback a do prodeje přijde už na jaře za cenu necelých 20 tisíc Euro.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy