Jaguar bude vyrábět až milion vozů ročně, jeho portfolio se rozroste o nové modelové řady

Jaguar uvede nové modelové řady, vyloučeno není ani auto menší než XE. | foto: Filip Toužimský, AutoRoad.cz

Jaguar ročně ve třech britských továrnách vyrobí kolem 650 tisíc automobilů. Toto číslo se stavbou fabriky na Slovensku určitě poroste, podle šéfdesignéra značky Iana Calluma to však, z důvodů zachování prestiže, nebude více než na milion vozů ročně. I tak to ale bude chtít rozšířit stávající portfolio.

Jako nejjednodušší řešení se jeví nabídnout několik nových variant stávajících modelů, vždyť třeba výroba kombi řad XE a XF, respektive z nich odvozených pseudoterénních verzí po vzoru Audi Allroad, se přímo nabízí. Podle Calluma se však Jaguar touto cestou nevydá. Místo toho máme čekat úplně nové modelové řady.

Už loni mělo premiéru historicky první SUV značky, F-Pace, a ve stádiu „uvažování“ je nyní také další, Jaguarem doposud neprobádaný kout trhu. Pokud sázíte na auto menší než XE, sázíte správně. Ian Callum k němu nicméně podotkl, že i když se o něm uvažuje, žádné produkční plány doposud neexistují.

Opačným případem je limuzína XJ, která se další generace určitě dočká. A ačkoliv některé hlasy ve vedení automobilky chtěly po vlajkové lodi více praktičnosti, nakonec vůz zůstane takový, jaký je i v současnosti. Zamítnuto bohužel bylo pokračování kupé a kabrioletu XK. I tak je ale určitě na co se těšit.

Zdroj: Autocar

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy