Lamborghini vs. Ferrari i na filmovém plátně, chystá se film o zakladateli italského býka

Ferruccio Lamborghini, zakladatel slavné italské automobilky | foto: Lamborghini

Pokud jste správnými fanoušky automobilů, jistě máte přehled také o filmech, které jsou nějakým způsobem spojeny s automobilismem. O italském velikánovi, Enzu Ferrarim, byly natočeny již dva filmy, ale jeho hlavní rival, Ferruccio Lamborghini, prozatím nebyl filmově zpracován. To se však teď změní.

Na film o zakladateli automobilky s býkem ve znaku zakoupila práva společnost Ambi Group, která bude snímek také produkovat. Zatím není název filmu oficiálně potvrzen, ale jeho pracovní název zní Lamborghini – The Legend. Natáčení by mělo odstartovat letos v létě a snímek se bude točit zejména v Itálii, ale i na dalších místech po celém světě.

Podle serveru Variety bude celý film o obchodním životě Ferruccia a o tom, jak značka Lamborghini začala s výrobou traktorů, poté pokračovala vojenskými vozidly v druhé světové válce a nakonec skončila u automobilů. Aby se film zakládal na pravdě a byl autentický, budou tvůrci vše konzultovat s Ferrucciovým synem Toninem.

Producent Andrea Iervolino k tomu řekl následující: „Jsem velmi hrdý na to, že můžeme produkovat film o ikonickém muži, který měl hluboký dopad na celý svět. A i když již není mezi námi, jeho „potomek“ žije nadále a má silnou duši. Ferruccio Lamborghini byl průkopnický podnikatel, který pomohl vytvořit Itálii čest a zároveň zvýšit i celosvětové povědomí“.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy