Citroën C6 dostane druhou generaci, v Evropě se však neobjeví

Pět let starý koncept Metropolis bude pro novou C6 designovou inspirací. | foto: Citroën

Ačkoliv mezi fanoušky dvojitého šípu model C6 bodoval, reálný zájem zákazníků byl téměř nicotný. Limuzína tak skončila v roce 2012 bez přímého nástupce. To by ale nemuselo platit dlouho, alespoň tedy v Číně.

Podle informací tamních médií chystá Citroën luxusní model, který navíc ponese staronové jméno C6. Premiéra by se měla uskutečnit již ve třetím čtvrtletí příštího roku a pokud se splní to, co avizuje čínský magazín ChinaCarNews.com, máme se na co těšit.

Design by měl být silně inspirován pět let starým konceptem Metropolis, určité linie převezme nováček také od podstatně mladšího DS Numéro 9. A když je řeč o luxusní odnoži Citroënu, tak ten nedlouho po C6 představí její vlastní verzi.

Koncept Numéro 9 patří k tomu nejlepšímu z portfolia francouzského výrobce. | foto: Archiv AutoRoad.cz

Pod kabátkem bude modulární platforma EMP2, kterou v její zkrácené podobě využívají třeba Citroën C4 Picasso nebo Peugeot 308. O pohon se budou starat výhradně přeplňované čtyřválce o objemu 1.8 nebo 2.0 litru. Pravděpodobný je i příchod hybridu.

Zatímco C6 bude vyráběna v rámci joint venture Dongfeng-PSA, DS 9 bude produkovat společný podnik Chang'an-PSA, starající se o výrobu všech čínských modelů prémiového výrobce.

Zdroj: ChinaCarNews.com

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy