Stavba ostrého BMW M4 GTS bude pomalá, denně se jich vyrobí pět

BMW M4 GTS (2015) | foto: BMW Group

Německá automobilka BMW prozradila novou informaci, týkající se již vyprodaného ostrého kupé M4 GTS. Ta se týká jeho výroby, která bude hodně pomalá.

Výroba nejžhavějších M4ky současnosti bude zahájena v březnu 2016 a skončí, až se vyrobí poslední 700 kus. Problémem je však to, že vůz je již vyprodaný. 300 kusů půjde do USA a Kanady, dalších 30 až 50 do Velké Británie a zbytek do dalších zemí z celého světa.

Výroba modelu bude probíhat ve stejném místě, kde se vyrábí i M6 GT3 a M135i a M4 GTS nabízí převratné novinky, jako je například systém vstřikování vody. Nechybí ani díly karoserie z uhlíkových vláken a nebo bezpečnostní rám. Hlavním vrcholem modelu je bezesporu biturbo šestiválcový 3,0-litr s výkonem 493 koní při 6250 otáčkách za minutu. Vůz umí zrychlit z 0-100 km/h za pouhých 3,8 sekundy a rozjede se až na 305 kilometrů za hodinu.

Speciální edice má také difuzor z uhlíkových vláken, titanový výfukový systém a kola z lehkých slitin s exkluzivními pneumatikami Michelin Pilot Sport Cup 2. V neposlední řadě jsou ve výbavě i LED světlomety a koncová světla OLED. Interiér dostal alcantarou potažený sportovní volant a sportovní sedadla. Změnou prošla i středová konzola a kliky dveří, kde se nachází karbonové dekory.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy